Koncerter / Spillesteder i Europa

Spillesteder i Europa

 
Hvis man gerne vil turnere i udlandet, så er der meget hjælp at hente hos MXD
MXD (Music Export Denmark) er primært finansieret af Kulturministeriet og har til formål at støtte eksport af dansk musik. 
De støtter økonomisk såvel som via vidensdeling. 
 
Men hvor starter man? 
En mulighed er at tjekke tourkalenderen for andre upcomingbands, som man sammenligner sit band med. Ud fra dette vil man så kunne se, om disse spillesteder er åbne overfor for ens genre og samtidig, om det er realistiske mål. 
 
En anden mulighed er at deltage i nogle af de mange udenlandske upcomingfestivaler. Fordelen herved er, at festivalen typisk står for den praktiske del i forbindelse med promovering og afvikling af koncerten inkl. PA, lydmand, PR osv. Nogle af de populære festivaler er bl.a. Eurosonic, by:Larm, Reeperbahn Music Festival, Pitchfork Music Festival, Pop-Kultur, Lollapalooza Berlin og MIDEM. De deciderede showcasefestivaler kan være interessante at deltage i, hvis man ønsker at blive set af så mange branchefolk som muligt.   
MXD har lavet en oversigt over de vigtigste her.  
 
Det danske band, Iotunn, står bag en meget detaljeret og omfattende liste over spillesteder i hele Skandinavien. Den er primært minded til artister i metalgenren, men de fleste spillesteder er ikke genrespecifikke, så listen kan være til gavn for de fleste. Helt klart værd tjekke ud.
  
Musikkonkurrencen, Emergenza, har lavet en oversigt over en lang række udenlandske spillesteder. Her er også links til spillesteder i lande udenfor Europa såsom Japan, Rusland, Sydkorea og USA. Se mere her
 
Roskildes spillested, Gimle, har forsøgt at lave en oversigt over spillesteder i hhv. Danmark, Polen, Østrig og Benelux(Holland, Belgien og Luxemborg).
Det er ikke en komplet oversigt, men den giver et godt grundlag for planlægning af ens Europa-tour. 
 
MTG har lavet en interessant side, hvor de har kortlagt og anmeldt over 3.400 spillesteder og musikbarer rundt om i Verden. Man kan søge på land og by.
Det er den mest omfattende liste, det er lykkedes AMP at finde, da den dækker alle verdensdele. Dog må man forvente, at den ikke får alt med, samt at den ikke nødvendigvis er 100% opdateret. 
 
Metalship er lidt en pedant til Metal Travel Guide og rummer ligeledes en lang række spillesteder fra store dele af Verden. Det er en fransk side, og den har da også sit hovedfokus på Frankrig og omegn. 
 
Live DMA har kortlagt en stor del af de mange spillesteder og musikfestivaler i Europa. Live DMA er en paraplyorganisation, der repræsenterer over 1300 venues. Den danske partner er Dansk Live. 
 
 
Hold også et godt øje med LIVEurope, der er et nyere samarbejde mellem 13 europæiske spillesteder, og hvis mål er at udbrede upcomingbands på tværs af landegrænserne. Den primære finansiering hertil kommer fra EU's kulturprogram, Creative Europe.  
 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com