Demo og PR / Indspilning, mix og mastering

Indspilning, mix og mastering

 
Aalborg tilbyder et bredt udvalg af indspilningsmuligheder. Der er lidt for enhver smag og pengepung.
Når man vælger indspilningsstudie, så kan man med fordel vælge et sted, der har erfaring med ens musikgenre. Anmod evt. om lydeksempler herfra, så I kan få en smagsprøve på hvilken kvalitet, der tilbydes. Tjek også deres referenceliste for at se om de går i spænd med jeres lydideal.
 
Det er ikke unormalt at indspille/tracke ét sted, mixe et andet sted og få mastered et helt tredje sted. Ofte kan man dog få rabat ved at få lavet det hele samme sted. 
Der er også mange, der tracker det meste hjemmefra, og så går i studiet for at få indspillet resten. Det er f.eks. muligt at indspille guitaren direkte i lydkortet hjemmefra og så senere få det re-amp'et via en rørforstærker i studiet. Herved kan man spare en masse kostbar studietid og samtidig undgå at forstyrre naboerne. Dog bliver resultatet ofte bedre af at gå i studiet, hvor man kun skal koncentrere sig om at spille. Samtidig er man også garanteret et hurtigere resultat. Mange der indspiller i privaten ender med at tage mange, mange måneder om at blive færdige - og nogle gange flere år. Det betyder i værste fald, at sangene ikke længere relevante og friske samt, at bandet taber momentum. 
 
En indspilning kan koste alt fra et par tusinde til langt over 100.000 kr. Der er typisk mængderabat, hvis man booker mange dage. Den mest almindelige pris for en promo-EP med 4-5 sange ligger nok omkring 12-15.000 kr inkl. mix og mastering. Dertil kommer evt. tryk af medie samt cover og artwork, der ofte ligger på cirka samme pris. 
Det er meget almindeligt, at dagsprisen i et semiprofessionelt studie ligger på omkring 2.500 kr (timeløn på cirka 300 kr). 
 
Her er en oversigt over de fleste indspilningsmuligheder i og omkring Aalborg. Det er fantastisk, at vi har så mange muligheder for at få indspillet musik.
Ved at indspille lokalt, så sparer I en masse tid på både transport og overnatning. 
 
De er listet i vilkårlig rækkefølge. Tjek dem ud og se om der er noget, der passer til jeres behov. 
 
Ud over dem på listen, så har uddannelsesinstitutionerne også deres egne musikstudier (AAU Musik, musikkonservatoriet, MGK m.fl.). 
_________________________________________________________________
 
 
PoolHouseStudio - Aalborg
 
The Hideout - Aalborg 
  
Coolsound - Aalborg  
   
Kling Klang - Aalborg
  
Underpass - Aalborg
  
Takt & Tone / Producer Jesper Møller - Aalborg
 
 
Aalborg Lydstudie  - Nørresundby
  
Sidelmann Productions - Dronninglund
 
Hyldahl Sessions - Gandrup
 
Unit1 - Mou
  
Stationen (Station10) - Nørresundby (Gratis for unge mellem 12-25 år)
  
Playgood - Aalborg (DIY studieforening)
 
DOK Studio - Aalborg
   
 
 
 
Kulturforeningen Baghuset tilbyder også favorable indspilningsmuligheder. Det kræver dog medlemskab af foreningen. Det er samtidig uden hjælp fra en lydtekniker, så det kræver, at man selv kan finde ud af at dreje på knapperne.   
_________________________________________________________________ 
 
Lokale freelance-kontakter
Der findes en del indspilningskyndige personer i byen, der gerne arbejder freelance. De kan være nyttige, hvis du f.eks. har lånt alt indspilningsgrejet, men mangler en lydtekniker til at holde styr på alle knapper og kabler, eller hvis du blot har mindre opgaver, der ikke kræver at du booker et helt studie. 
Hvis du selv er kyndig inden for dette felt og ønsker at stå på denne side, så kontakt AMP via kontaktformularen
 
- pt. ingen lokale freelancere. 
 
 
 

 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com