Music Business / Hjælp til start-ups

Hjælp til start-ups

Aalborg har brug for dig!
Aalborg er stadig ung og med stort vækstpotentiale, når det kommer til musikbrancherelaterede aktører. Indbyggertallet vokser, der bliver investeret flere og flere penge i kultur og nye behov opstår. Set i forhold til f.eks. Aarhus og København, så har Aalborg stadig mange ting til gode, hvis byen kan holde kadencen. 
 
Hvis du har en drøm om at blive selvstændig, hvad enten det er som musiker, lydmand, booker, labelmanager, producer eller andet, så hold dig ikke tilbage med at give det et skud. 
Der er meget hjælp at hente. Aalborg er særligt venlig overfor start-ups. Kommunen har bl.a. Startup Club Aalborg, der hjælper folk med at komme ud af starthullerne. 
Du kan også finde meget hjælp på startinfo.dk
 
Inden du kaster dig ud i det, så kan vi anbefale at kigge lidt i disse bøger. Du kan spare meget tid ved at sætte dig ind i situationen som selvstændig og lære af andres fejl. 
Hvis du ikke er meget for at læse, så kan du låne dem gratis på eReolen via dit biblioteks-login. 
   
BOG: Kan man leve af at spille musik? - Mikael Højris 
Bogen henvender sig til unge, der overvejer en musikrelateret karriere. Den er nem at læse og er et godt sted at starte. 
  
Dette er en mere generel bog omkring det at springe ud som kreativ freelancer. Det er en virkelig god bog, der kommer hele vejen rundt. Den fremlægger de forskellige problematikker og hjælper dig med svar på de spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du tager springet. 
 
Dette er en grundbog omkring det at være iværksætter. Hvis du kører dit eget band på højt niveau, er du også en slags iværksætter. Hvis du er ny på området, så læs de to førstnævnte bøger først. 
 
Se også vores øvrige litteraturhenvisninger her. Generelt kan vi anbefale at læse bøger. Mange nøjes med at lede efter videoer på YouTube om emnet, men specifikke fagbøger kan spare dig utroligt meget tid og samtidig hjælpe til en større forståelse for emnerne. 
 

Tag kontakt 

Vi kan sidst men ikke mindst også anbefale, at du tager direkte kontakt til personer, der er der, hvor du selv gerne vil være. Så hvis du f.eks. gerne vil leve af at være musiker, så tag kontakt til de lokale musikere du kender til, som lever af det. De fleste vil gerne hjælpe på den ene eller anden måde. Det er også en ærlig måde at skabe et netværk på. 
 

Det er vigtigt at have et netværk

Apropos netværk så kommer du næppe langt uden netværk. Aalborg er en forholdsvis lille by, så du kommer langt ved at få byens nøglepersoner ind i dit netværk (hvem de er, varierer alt efter hvad du søger). Det kan virke lidt udansk bevidst at skulle networke og endda blot at italesætte det, men der er ingen tvivl om, at det betaler på den lange bane. Du kan networke på mange måder. F.eks. ved at være til stede til arrangementer, hvor dem du vil have ind i dit netværk også er til stede. Du kan også skrive eller ringe til dem og spørge, om du ikke må komme forbi for at se, hvad de laver (f.eks. en rundtur i et lydstudie eller lignende). Især kan du skabe gode relationer ved at tilbyde din gratis hjælp til andre. 
Det er naturligvis alt sammen en balance. Det er vigtig at du har en oprigtig interesse i at møde de personer, du henvender dig til. Det får hurtigt en modsat effekt, hvis du ender med at forekomme som om, du kun vil mødes for egen vindings skyld. Det bliver ofte spottet på lang afstand, og så er broen brændt inden den er bygget. 
Der er skrevet et utal af bøger om networking. Undersøg selv nærmere. 
 
Du kan også prøve at forhøre dig i miljøet efter, om der er noget, de synes der mangler i Aalborg. Måske er der et uudnyttet potentiale, som du kan kaste dig over. Vi har f.eks. kun ganske få, der tilbyder produktion af musikvideoer. Det er også ganske sparsomt, hvad der findes af bookingbureauer, labels, managements, music marketing m.m.   
 

Vælg det rigtige

Uanset hvad så vælg det der interesserer dig mest, og hold dig ikke tilbage med at spørge andre om hjælp. Vi håber du tør give dig i kast med det, så vi sammen kan løfte Aalborg til nye højder.
 
God vind frem!
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com