Demo og PR / Gratis software

Gratis software

 
Vi har hos AMP samlet en masse nyttige links til primært gratis musikrelateret software, så I kan komme i gang uden det store budget. 
 
_________________________________________________________________ 
 
Indspilning og lydredigering
 
Kristal er ved at være en gammel sag, men den fungerer stadig fint. Den har en simpel brugerflade og er nem at anvende.  
 
Audacity er en open source DAW (digital audio workstation). Den er simpel og minder på mange måder om Kristal. Audacity kan optage i flere spor og har basale redigeringsmuligheder. 
 
Presonus har lavet en ny gratisudgave af deres Studio One DAW. Den hedder Studio One Prime. Presonus er også producenter af digitalmixere og andet hardware.
 
Det verdenskendte Pro Tools findes nu også i en gratisudgave. Det kræver registrering, og er selvsagt med nogle begrænsninger i forhold til den købte version. Men det skulle være rigeligt til simple indspilninger. 
  
Reaper har været på markedet i mange år efterhånden. Man kan downloade deres trial-version, som ikke er tidsbegrænset. Eller man kan købe den fulde pakke for kun cirka 400kr. Det er et meget brugervenligt program, der også har en del advancerede features. Vi anbefaler helt klart denne version, hvis du bare gerne vil hurtigt i gang.  
 
CloudBounce og LANDR er to bud på online mastering services. Her kan du for meget få penge lave en hurtig og simpel mastering af din musik. Det er nyt og bestemt ikke for alle, men der kan helt sikkert være penge at spare.
 
_________________________________________________________________
 
 
Billedredigering og grafisk design
 
Pixlr er et online fotoredigeringsværktøj. Den har tre platforme; Pixlr Editor, Pixlr Express og Pixlr O-matic. Hvis du bare skal redigere småting, så er Express helt fin. Hvis du vil have flere muligheder, så skal du benytte Editor. O-matic er mere til sjov og ballade. Det er gratis at benytte, kræver ingen konto og behandler dit arbejde online, så der ikke er specielle krav til din computers ydeevne. 
 
GIMP er et forholdsvist advanceret billedredigeringsprogram, der er gratis at downloade og benytte. Det kan stort set det samme som Adobe Photoshop. Hvis du bruger et UFRaw plugin, kan den også håndtere fotos i RAW-format. Ellers kan du bruge en dedikeret RAW-konverter hertil, såsom RawTherapee, DarkTable og Lightzone, der alle er enten open source eller freeware. 
 
Hvis du søger et simpelt og ligetil redigeringsprogram, så er Paint noget for dig. Den kan alt det basale og ikke så meget mere.
 
 
_________________________________________________________________
 
 
Diverse brugbare programmer
 
BestPractice er et open source lydprogram til Windows. Du kan blandt andet ændre toneart, lave loops og ændre tempo på dine lydfiler. Det er meget brugbart, hvis du f.eks. vil øve en sang i nedsat tempo eller ændre tonearten på de sange, som du synger med på. 
 
MuseScore er et gratis nodeprogram, hvor du kan indtaste og afspille dine sange. Den er forholdsvis nem at anvende. 
 
Her har du en simpel online metronome. Den kan ikke så meget andet end at holde takten og ændre tempo. Så er resten op til dig. 
 
Hvis du gerne vil blive klogere på musikteori samt træne gehør og nodelære, så er Musictheory.net et godt sted at starte. De har en fremragende gratis afdeling fuld af øvelser og lektioner. Det hele kan afvikles direkte i din browser, så du behøver ikke at downloade noget. 
 
 
 
 
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com