Cool Stuff / Musik på biblioteket

Musik på biblioteket

 
Biblioteket er ikke bare et sted med en masse bøger. Det er meget mere end det. Aalborg Bibliotekerne dækker over hele 13 biblioteker og 3 bogbusser. De arrangerer en masse events, og har også lavet en del nye musikrelaterede tiltag, som er værd at tjekke ud såsom den åbne scene, hvor der står instrumenter til fri afbenyttelse.  
Aalborg Musikportal er indgået i et samarbejde med Aalborg Bibliotekerne. Læs mere om deres tilbud her:
 

Crash Musikloungen på hovedbiblioteketEn unik mulighed for at blive set af et nyt og større publikum. Som en del af Hovedbibliotekets nyindrettede musikrum Musikloungen, åbner vi op for et nyt koncept, der går ud på at forskellige festivaler, spillesteder, orkestre, musikere, uddannelsesinstitutioner og andre musikalske interessenter i Aalborg kan overtage musikloungen i en periode. Tanken er at enhver musikalsk aktør i Aalborg og Nordjylland kan crashe biblioteket.

 
Med konceptet Crash Musikloungen, har du/I altså mulighed ”flytte ind” i bibliotekets nyindrettede musiklounge i en periode, og fylde den med indhold som det passer jer. Der er dømt (næsten) fri leg ift. hvad I kunne tænke jer at bruges det centrale musikrum til – det kan være alt lige fra små koncerter og artist talks til ophængning af plakater og flyers.
Biblioteket hjælper selvfølgelig med koordinering, opsætning, print, PR mv., men I skal også selv være med til at levere og producere noget af indholdet.
 
Opsætning af plakater, foldere og flyers på biblioteket.
I musikloungen har biblioteket endvidere en stor opslagstavle, reoler og borde, hvor alle - med en agenda om at udbrede musikken i Aalborg - er velkomne til at hænge musikplakater op, samt efterlade flyers, bruchurer og foldere.
Er du, eller I, interesseret i dette tilbud, så kontakt Brian Hansen på brian.hansen@aalborg.dk. Husk at skrive tlf.
 

Åben Scene på Hovedbiblioteket - din chance for at blive hørt

Musikkens og lyrikkens legeplads
Åben Scene på Hovedbiblioteket i Aalborg er din mulighed for at optræde for et publikum i uformelle rammer. Du bestemmer selv tidspunkt, form og indhold, så hvis du skriver, synger, spiller musik eller noget helt fjerde, så er Åben Scene lige sagen for dig.
Der er intet honorar, men du får chancen for at vise, hvad du kan.
 
Vi har scenen, vi annoncerer på hjemmesiden, men du skal også selv slå på tromme for din optræden! Facebook-invites, Instagram, mund til øre, alt hvad der kan få et publikum stablet på benene c”,)
Scenen er MusikLoungen på Hovedbiblioteket i Aalborg, et nyindrettet rum dedikeret til musik. Ugedagen for din optræden aftales med koordinatoren, men tidspunktet ligger fast – det er kl 16-17.
Er du, eller I, interesseret i dette tilbud, så kontakt koordinator Peter Søholm Simonsen på peter.simonsen@aalborg.dk. Husk at skrive dit telefonnummer i forbindelse med henvendelsen. 
 

Pausen

Vi laver PAUSEN til dem der trænger til et break og til at opleve noget uden krav.

PAUSEN er en halv times oplevelse og afkobling. Det er to kvarters indtryk - udtrykkene står du måske for?

PAUSEN foregår i Bibliografen på Hovedbiblioteket i Aalborg på en onsdag midt i måneden fra 16.30 – 17.00. Arrangementet er uden tilmelding og gratis at deltage i.

Er du interesseret i at optræde, så kontakt koordinator Erling Lykke på erling.lykke@aalborg.dk. Husk at skrive dit telefonnummer i mailen – så ringer vi til dig. 

Noder og vinyler

Elsker du den knitrende lyd af pickuppen på pladen? Og kribler det i fingrene, når du ser en bunke LP’er?
 
Modsat streaming giver LP´en mulighed for fordybelse – fordybelse ikke kun i musikken med også i cover og ofte teksterne man lytter til. I en stresset hverdag kan det give ro at sætte en LP på grammofonen.
 
LP´erne lever stadig på biblioteket og er et efterspurgt medie. Vi har rigtig mange af slagsen. Du har låne mange nyudgivelser med aktuelle kunstnere kombineret med den klassiske rock.
Er du musiker og leder efter et bestemt nummer du eller sammen med dit orkester gerne vil spille?
Vi har masser af noder, cd´er og LP´er du kan låne. Desuden giver vi dig adgang til forskellige databaser, som biblioteket abonnerer på – hvor du kan lede efter og bestille de materialer du savner.
Har vi ikke en bestemt node, har vi mulighed for at undersøge om det nummer eller den node du leder efter, kan skaffes hjem fra et andet bibliotek i landet.
Du kan også vælge at gå på jagt i vore magasiner og udlån blandt vore mange cd´er, LP´er og noder og lade dig inspirere til noget nyt.
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com