Cool Stuff / Bliv månedens artist / The Hideout - Oktober 2018

The Hideout - Oktober 2018

 
Der er muligvis ikke mange, der ved det endnu, men i Svenstrup ligger der et produktionsstudie drevet af en passioneret musiker og fotograf. 
Vi har taget en snak med Lucas Illanes om The HideOut og tankerne bag. 
God læselyst.
 
 
Fortæl lidt om The HideOut. 
The HideOut er et lydstudie jeg startede for nogle år siden, fordi jeg altid har haft en drøm om at ha' sådan et. Gennem de sidste par år, er det gået fra at jeg har lavet lydproduktioner, det være sig det meste lige fra demoer, albums, mix, voiceovers og baggrundsmusik, til at lave studie-liveindspilninger, som så er blevet filmet også.
  
Kan man også få lavet færdigt mix og mastering hos The Hideout?
Ja, det kan man, men det jeg laver mest af er inden for selve indspilningen og mix. Masteringen foregår som regel i et studie, som er dedikeret til den slags - men det er klart, at ikke alle budgetter rækker til det, så jeg har lavet en del mastering også.
 
Fortæl lidt om din musikalske baggrund og din interesse for studiearbejde.
Jeg har spillet musik stort set altid. Startede på klaver, men det var først da jeg begyndte at spille guitar og andre strenge-instrumenter at jeg fattede stor interesse for det. Studerede på musikkonservatoriet, og har siden da spillet i mange forskellige sammenhænge og genrer.
 
Du har valgt at opstarte dit eget musikstudie. Fortæl lidt om dine overvejelser bag at starte op som selvstændig.
Jeg tænkte ikke så meget over det som sådan, og det er jo heller ikke noget der er sket fra den ene dag til den anden. Det har da været et stykke tid undervejs. Meget kort fortalt, så fik jeg en 4-sporet båndoptager(! - jep det er nogle år siden:-)) da jeg var 16, og så har jeg været bidt af selve indspilnings-processen lige siden. For mig er det ikke bare det at spille, men mere måden man kan lege med andre dele af musikken, som opbygning, arrangement, dynamik og energi, der jo spiller en kæmpe rolle. Det er vildt spændende, så stor indflydelse man kan ha' på den musik der bliver indspillet, når man sidder i producer-rollen og netop har mulighed for at lege med de ting.
 
Dit studie hedder The HideOut. Hvordan kom du på navnet?
Det kommer egentlig at af det ligger lidt udenfor byen (Svenstrup - ude bagved City Syd), og det var ligesom et gemmested, hvor man kunne sidde og nørde hele dage væk.
 
 
Du er også begyndt at producere live musikvideoer og tager også koncertfotos med imponerende resultat. Fortæl lidt om din kærlighed for fotografi og videoproduktion.
Ligesom det med musik, har fotografi altid været en stor interesse lige fra jeg var lille. Jeg overvejede efter gymnasiet at søge journalist-højskolen, på fotograf-linjen, men det blev altså til musikken dengang. Men at kombinerer de to ting nu, virker som en helt naturlig ting.

Er det planen, at videodelen skal være en naturlig del af The HideOuts tilbud? Og har du planer om også at producere regulære musikvideoer?
Ja til begge dele. Det med at ha' video til sin indspilning, om det er en musikvideo, eller en liveindspilning, er en ret vigtig ting. Min oplevelse er, at det er svært at få folk til at lytte til noget særligt længe ad gangen. Specielt hvis det er nyt musik. Jeg tror, at video-delen er med til at fange opmærksomheden i lidt længere tid. Jeg har lavet et par musikvideoer, og det er helt sikkert noget jeg vil gøre mere i. Der er lidt større frihed, da man ikke er bundet af at bandet jo skal spille samtidig. Så det giver meget bredere rammer for at få budskaber og stemninger frem sammen med musikken, som ellers ikke ville være muligt.
 
Hvad er drømmen med The HideOut? Har du et stort mål ude i det fjerne, eller tager du det lidt hen ad vejen og lader tiden forme fremtiden?
Jeg tager tingene meget som de kommer, men det er klart at jeg hele tiden gerne vil fremad. Som guitarist er man jo aldrig rigtig færdig med at nørde gear og lyd, og det er ikke rigtig anderledes i studie-verdenen:-) På lidt kortere sigt vil jeg gerne udvide video delen, så det fx også kunne være en mulighed at lave live-indspilninger ud af huset. Der er flere planer i støbeskeen på det punkt, så hold endelig øje med facebook-siden :-)
 
Hvis man gerne vil vide mere om The HideOut, hvor skal man så gå hen?
Så går man bare ind på facebook og finder studiet der, og skynder sig at give et like, så kan man følge med i de spændende ting der sker - og man skal selfølgelig endelig bare skrive hvis man har nogle spørgsmål.
facebook.com/Aalborgmusikportal.AMP  | Aalborgmusikportal@gmail.com